Indtast dit brugernavn og kodeord her for at logge ind på websitet:

Har du glemt dit kodeord?

FØDSEL

Fødsler anmeldes nu automatisk til kirkekontoret, som varetager personregistrering.

Hvis forældrene ikke er gift, er det vigtigt at afgive en såkaldt Omsorgs- og ansvarserklæring senest 14 dage efter fødslen, så faderen kan blive registreret som barnets far. Det gøres på borger.dk med NemID.
Går der længere tid end 14 dage, indleder Statsforvaltningen en faderskabssag.

Barnet skal have et navn senest 6 måneder efter fødslen. Det kan ske enten i forbindelse med dåb eller ved navngivning. Hvis barnet ikke skal døbes eller skal navngives inden dåb, skal en blanket udfyldes på borger.dk.

DÅB

Inden I lægger jer fast på en dato bedes I ringe til præsten for at høre, hvornår det kan lade sig gøre.

I Herringe-Gestelev har vi ikke gudstjeneste i begge kirker hver søndag, og vi lægger som udgangspunkt helst dåb i forbindelse med gudstjenesten om søndagen. Det gør vi helst af to grunde:

For det første, fordi en dåb er en festlig og højtidelig begivenhed for hele menigheden. Festens centrum er naturligvis dåbsbarnet, men menigheden fejrer ved enhver dåb, at der kommer et nyt medlem.

For det andet - og her kan det lyde banalt og lavpraktisk - så er det dyrt at tilkalde personale og opvarme kirken for en enkelt handling, og derfor ser vi gerne, at dåb foretages i en gudstjeneste.

KONFIRMATION

Konfirmationen markerer en overgang fra barndom til voksenliv, og ved konfirmationen bekræfter Gud sit løfte om at være med os, sådan som det lød til os ved dåben.

Som udgangspunkt bliver man konfirmeret og går til konfirmationsforberedelse i det sogn, man bor i. Hvis man ønsker det anderledes, skal man kontakte præsten og kirkekontoret.

Der er åbent for konfirmandindskrivning til og med 30. september 2020. Det foregår via linket i fanen Konfirmandindskrivning.

Fastlagte dage for konfirmationer i Herringe-Gestelev Pastorat:

• Gestelev Kirke: Sidste søndag i april
  • Herringe Kirke: Første søndag i maj
  • Nordskovens Friskole: Anden søndag i maj

BRYLLUP

En vielse i kirken behøver ikke indebære en bryllupsfest til mange tusind kroner. Det centrale ved en kirkelig vielse er kærlighed; et pars kærlighed til hinanden og Guds kærlighed til alle mennesker. Det kan nogle gange være svært at finde de rigtige, store ord at sætte på kærligheden. Heldigvis har kirken mange års erfaring med store ord om tilværelsen.

Hvis I vil holde bryllup i kirken, bedes I kontakte præsten for at høre nærmere om, hvornår det kan lade sig gøre.

Der er en række formalia, som kommende brudepar skal klare inden den store dag - uanset om vielsen er kirkelig eller på rådhuset.
På folkekirkens hjemmeside www.folkekirken.dk eller på www.borger.dk kan I læse om prøvelsesattest, ægteskabserklæring, vidner og evt. navneændring.

BEGRAVELSE

Bedemanden kontaktes og gennem bedemanden aftales nærmere tid og sted med præsten. Det er desværre ikke alle dage personalet kan stå til rådighed, end ikke for en begravelse.

Du er også velkommen til at linke til den mere generelle information på

www.folkekirken.dk